In de kijker:
Bekijk ons vormingsaanbod rond taalbeleid.
 
 
U bent hier: Taalbeleid secundair onderwijs Start

Taalbeleid Secundair Onderwijs

logo cto
coverfoto handboek taalbeleid - foto: phovoir
 
Hoe kan je de taalontwikkeling van leerlingen in de verschillende studierichtingen stimuleren? Hoe omgaan met taal in alle vakken? Hoe taalcompetenties opvolgen en evalueren? Hoe schrijf je een taabeleidsplan? En hoe werk je met een team dat taalbeleid uit? Taalbeleid in het middelbaar onderwijs staat centraal in dit onderdeel van deze website.
De informatie die je op deze site vindt, is zeker ook bruikbaar in het buitengewoon secundair onderwijs.


Over deze site

Op zoek naar een praktische leidraad om een taalbeleidsplan uit te werken?
Op deze site vindt u achtergrondinformatie en instrumenten om mee aan de slag te gaan. De informatie die op deze site vindt, is best bruikbaar in combinatie met het Handboek Taalbeleid Secundair Onderwijs (Acco, 2011).


Contact

Koen Van Gorp, coördinator
koen.vangorp @arts.kuleuven.be
016/32.53.62

Handboek Taalbeleid Secundair Onderwijs

coverfoto handboek taalbeleid - foto: Phovoir

Deze website bevat aanvullende info op het Handboek Taalbeleid Secundair Onderwijs (Acco, 2011). Voor meer complete info over alle facetten van een taalbeleid op een secundaire school verwijzen wij dan ook graag naar dit uitgebreide naslagwerk, waarin CTO'ers Nora Bogaert en Kris van den Branden alle belangrijke informatie over taalbeleid samenbrachten.Vormingen over taalbeleid

Het Centrum voor Taal en Onderwijs biedt een aantal opleidingen aan over taalbeleid. Bekijk het actueel aanbod door te klikken op onderstaande link.
Taalbeleid in àlle vakken

coverfoto handboek taalbeleid - foto: istockphoto - Gary Milner

Hoe kan je een krachtige leeromgeving creëren in de niet-taalvakken? Bekijk onze lesobservatiewijzer andere vakken!


Taalbeleid en evaluatie

Hoe zorg je ervoor dat taal geen hinderpaal vormt bij evaluatiemomenten? Gebruik onze handige kijkwijzer op de pagina over evaluatie!


Gelaarsd, Gespoord, Geletterd

Ben je leerkracht Nederlands in de derde graad ASO/TSO/KSO?
Ben je bekommerd om de verdere studieloopbaan van je leerlingen?

Met het lesmateriaal uit het GGG-project kun je je leerlingen optimaal voorbereiden op hogere studies. Het materiaal zoomt immers in op de eindtermen "taal" en "leren leren" van het ASO/TSO/KSO, die betrekking hebben op academische taalvaardigheid.